‘Derksen’, biografie van Johan Derksen gekozen als Helden Sportboek van het Jaar 2021

Next Post
Previous Post


25 april 2022 | De publieksprijs voor het beste Sportboek van het Jaar 2021 gaat naar de biografie van Johan Derksen, geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman.


Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman
Derksen
Het spraakmakende leven van Johan Derksen
Inside, 2021

< o.a. te koop via bol.com >

Barbara Barend verrast Johan Derksen live in de uitzending van Vandaag Inside met de uitslag van de publieksverkiezing van Helden Sportboek van het Jaar.

Met 46 procent van de stemmen is het boek ‘Derksen’ verkozen tot ‘Helden Sportboek van het jaar 2021’. Volgens Barbara Barend van Helden Magazine zijn er enkele duizenden stemmen uitgebracht bij de publieksverkiezing. Derksen, een biografisch portret van Johan Derksen, is geschreven door Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman.

Voor de publieksverkiezing waren aanvankelijk tien boeken genomineerd. Na een eerste verkiezingsronde resteerden drie boeken. In de tweede ronde eindigde De canon van het Nederlandse voetbal (auteurs: Willem Vissers, Dick Sintenie, Edwin Struis, Simon Zwartkruis, Paul Onkenhout) op de tweede plaats. De derde plaats was voor Meesterbrein, de biografie van oud-voetballer Wim Jansen, geschreven door Yoeri van den Busken.

  • Helden Sportboek van het Jaar | site | wikipedia | berichten
    publieksprijs voor het beste sportboek van het jaar

Update – Bij de commotie die een dag later ontstond nadat Leo Derksen op tv een (al dan niet waar) verhaal vertelde over een sexuele uitspatting van 50 jaar eerder, liepen de gemoederen zo hoog op dat niet alleen het tv-programma Vandaag Inside sneuvelde, maar dat er zelfs oproepen verschenen waarin boekhandels werd gevraagd het boek Derksen terug te sturen naar de uitgever. [zie bij Tzum]

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.