De verbeelding, over de kunst van Jean Dulieu

Next Post
Previous Post

dulieu-verbeelding-2015Jean Dulieu, Maarten J. de Meulder (samenst.)
De verbeelding
De kunst van Jean Dulieu 2

Uitgeverij De Meulder, september 2015
hardcover, 112 pagina’s, 24 x 20 cm
ISBN 9789064471384, verkoopprijs € 19,90
(bestel bij bol.com)

In 2012 verscheen ter gelegenheid van een tentoonstelling in Het Stripmuseum te Groningen ‘De kunst van Jean Dulieu’ (de schepper van Paulus de boskabouter), een boekje over het werk van Dulieu met voorbeelden van de prachtige tekeningen ‘uit bos en veld van onze kleine held’ Paulus maar ook van het onbekende vrije werk van de kunstenaar Jean Dulieu.

Uitgever Meulder brengt nu een nieuw boekje uit met potloodtekeningen van Jean Dulieu.

De ruim honderd ‘taalverbeeldingen’ in deze nieuwe uitgave in de reeks De kunst van Jean Dulieu laten zien dat de kunstenaar op het einde van zijn carrière een hoog niveau van tekenen had bereikt en nog altijd de nodige humor bezat.

Na duizenden Paulus-vertellingen voor krant, tijdschrift, boekuitgaven, radio en televisie zette auteur Jean Dulieu in 1984 een punt achter zijn Paulus-creatie, wat hem eindelijk tijd opleverde om weer ‘vrij’ te gaan schilderen. Al na een paar jaar moest hij zich om gezondheidsredenen beperken tot alleen het gebruik van potlood, wat hem er niet van weerhield om daarna nog heel veel zeer doorwrochte tekeningen te maken, veelal in cirkels gevangen. (uitgever)

dulieu-verbeelding-limitedLuxe editie
Er is ook een luxe editie verkrijgbaar van ‘De verbeelding’. Deze is voorzien van een stofomslag met andere afbeelding, plus drie giclees met cirkelafbeeldingen. De oplage is 200 genummerde exemplaren en alleen verkrijgbaar bij de uitgever.

Maarten J. de Meulder (1949) is de oprichter van Het Paulus Archief dat sinds augustus 1990 is gevestigd in Assen. Ook is hij oprichter van Uitgeverij De Meulder, gespecialiseerd in (her)uitgaven van Paulus de boskabouter.

zie ook…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.