‘De reis van haar leven’ – Roman over Maria Sibylla Merian (1647-1717)

Next Post
Previous Post


Roman over een inspirerende en moedige vrouw: Maria Sibylla Merian (1647-1717). Bekend om haar onderzoek van bloemen, vlinders en insecten.

• Ruth Kornberger
De reis van haar leven
Bruna, september 2021
9789400513884, paperback, 512 pagina’s

<< o.a. te koop via bol.com >>

Amsterdam, rond het einde van de 17e eeuw. Een kunstenares en botanicus, een alleenstaande moeder van twee dochters… reist de wereld rond voor haar onderzoek naar insecten. Onwaarschijnlijk? Ja. Onmogelijk? Nee!

Nederland, eind 17e eeuw: Om te ontsnappen aan de beklemming van haar ongelukkige huwelijk probeert de Duitse schilderes en natuuronderzoeker Maria Sibylla Merian opnieuw te beginnen in Amsterdam. Haar grote droom is om hier vandaan een oversteek te maken naar het verre Suriname. Daar wil ze de fascinerende diversiteit aan vlinders in het tropisch regenwoud bestuderen. Haar start in de grote stad is echter hobbelig. De verwachte schilderstudenten blijven weg, en ze vindt geen geldschieters voor haar reis. Maar Maria geeft niet op…

Ontdek deze meeslepende roman over een inspirerende en moedige vrouw: Maria Sibylla Merian (1647-1717). Bekend om haar onderzoek van bloemen, vlinders en insecten, die ze op schitterende manier tekende. Een sterke vrouw wiens durf geen grenzen kende en wie haar tijd ver vooruit was. (uitgever)

Oorspronkelijke titel Frau Merian und die Wunder der Welt
Vertaald door Marcel Misset

zie ook…

Het prachtige boek Metamorphosis Insectorum Surinamensium van Maria Sibylla Merian uit 1705. Deze facsimile-uitgave op groot formaat van uitgeverij Lannoo, in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek, is nog steeds verkrijgbaar.

lees meer | kijk bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.