De laatste drie dagen van Fernando Pessoa

Next Post
Previous Post

In zijn novelle De laatste drie dagen van Fernando Pessoa (1994) vereeuwigde Antonio Tabucchi het levenseinde van de dichter als gevolg van diens overmatige drankgebruik. Een ontroerend verhaal over afscheid nemen, terugblikken en verzoenen met het leven.

• Antonio Tabucchi
De laatste drie dagen van Fernando Pessoa
Vrijdag, oktober 2020
9789460019463, hardcover, 72 pagina’s, € 12,50

<< o.a. te koop via bol.com >>


“Nu de drank hem heeft geveld, ontvangt Fernando Pessoa zijn vrienden en literaire afsplitsingen aan zijn ziekenhuisbed. Hij wisselt met hen herinneringen uit, doet en aanhoort bekentenissen en deelt affectieverklaringen.”

Fernando Pessoa verblufte de wereld in de vroege 20ste eeuw met een modern en heterogeen poëtisch oeuvre, dat grotendeels in naam van fictieve auteurs, heteroniemen van Pessoa, werd geschreven.

In zijn novelle De laatste drie dagen van Fernando Pessoa (1994) vereeuwigde Antonio Tabucchi het levenseinde van de dichter als gevolg van diens overmatige drankgebruik.

Het is een ontroerend verhaal over afscheid nemen, terugblikken en verzoenen met het leven. En tegelijk is het een reis langs vele plaatsen, personages, situaties en citaten uit Pessoa’s rijk geschakeerde oeuvre. (uitgever)

Vertaald uit het Italiaans door Mark Rummers.

FERNANDO PESSOA (Lissabon, 13 juni 1888 – aldaar, 30 november 1935) is een van de belangrijkste dichters in de Portugese literatuur en wellicht een van de meest betekenisvolle dichters uit de twintigste eeuw. [wikipedia]

ANTONIO TABUCCHI (1943-2012) was naast een gevierd Italiaans schrijver en docent Portugese Taal- en Letterkunde ook expert en vertaler van Fernando Pessoa. In Tabucchi’s eigen romans spelen Portugal, Lissabon en het levensgevoel van de saudade vaak een belangrijke rol. In 1994 schreef hij ‘Gli ultimi tre giorni di Fernando Pessoa’. [wikipedia]

>> Boeken van Pessoa bij bol.com <<

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.