‘De hoed van Federico’ – highlights en hotspots van literair Spanje

Next Post
Previous Post

Marijke Arijs
De hoed van Federico
highlights en hotspots van literair Spanje

Kleine Uil, maart 2018
ISBN 9789492190529, 176 pagina’s
> paperback € 16,50 | o.a. te koop bij bol.com

Gelukkig kunnen we weer eens een boek signaleren dat een welkome aanvulling kan zijn voor het selecte gezelschap van ‘literaire reizigers’. Stop het in de rolkoffer als reisgids voor een literaire trip naar Spanje of geniet ervan als leunstoelreiziger.

Spanje telt tal van personages én schrijvers met een mythisch gehalte. Personages ontsnappen uit een boek, groeien uit tot mythen en veroveren een plaats in de echte wereld. Marijke Arijs zocht hen op in hun vertrouwde omgeving. Ze speurde onder meer naar Don Quichot in La Mancha en naar Don Juan in Sevilla, ging de schelm Lazarillo de Tormes achterna, volgde de legendarische El Cid van Burgos naar Valencia en verdwaalde in het Madrid van de Gouden Eeuw. In Granada zocht ze naar de resten van Federico García Lorca, in Catalonië naar sporen van George Orwell. De reis eindigt in het Barcelona van Carlos Ruiz Zafon. Niet de schrijver, maar de mythe geeft de route aan op deze fascinerende reis naar de highlights en hotspots van literair Spanje. (uitgever)

Marijke Arijs (Antwerpen, 1961) is literair vertaalster, journaliste en Spanjegek. Ze recenseert Spaanse en Franse literatuur en schrijft literaire reisreportages voor De Standaard, ging in het reisboek In een dorpje van La Mancha Don Quichot achterna en werd in 2010 bekroond met de Prix de la traduction littéraire de la communauté française.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.