De eerste Small Press Award is voor ‘De fatale reis van de Nevertought’

Next Post
Previous Post

• Berend J. Vonk, Toon Hezemans en Roelant Meijer
De fatale reis van de Nevertought
,

Op 3 juni 2022 is tijdens de Stripdagen Haarlem de eerste Small Press Award uitgereikt. De eerste prijs (een bokaal gemaakt door @veravanwolferen) is in ontvangst genomen door Berend J. Vonk, Toon Hezemans en Roelant Meijer voor de prachtige uitgave De fatale reis van de Nevertought.

Lees het huiveringwekkende dagboek van Petekin Macantyre, opvarende van ‘The Neverthought’. Een aangrijpend verhaal in 60 pagina’s over de fatale reis van het zeilschip naar het onverbiddelijke ijs van Franz Josef Land in 1898.

Het dagboek is in een gelimiteerde, genummerde oplage uitgebracht (100 stuks). Het dagboek komt samen met een ingetekende zeekaart, een originele foto, het laatste rantsoen en een persoonlijk geschreven bericht van Petekin aan zijn geliefde Meredith in een verweerde map van zeildoek.

Het verhaal werd opgetekend door Berend J. Vonk, de illustrator (voor o.a. dagblad Trouw) die als geen ander in staat is om de waanzin van een poolreiziger uit te beelden. Voor de speciale vormgeving en productie tekende ontwerper Roelant Meijer, maker van bijzondere boeken.

De tweede prijs kwam toe aan Maia Matches voor haar zinnenprikkelende How I Became a Comic Artist en de derde prijs was voor Wouter Gresnigt voor zijn uitgave Daniil Kharms.

De Small Press Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste, mooiste of origineelste small press-uitgave uit het jaar voorafgaand aan de uitreiking. Deze prijs is een samenwerking tussen Cross Comix en Stripdagen Haarlem.

JURY – De onafhankelijke en professionele jury bestaat uit stripschapprijs-winnaar Wasco, de internationaal vermaarde ontwerper/illustrator/striptekenaar/architect Joost Swarte en grafisch vormgever Borinka Beeke, die onder meer de vormgeving deed voor boeken van Peter Pontiac en Typex.

De fatale reis van The Neverthought
Verschenen in een oplage van 100 genummerde exemplaren (€ 65,-) die binnen één maand was uitverkocht.
In februari 2022 verscheen een tweede iets eenvoudiger editie, een liggend A4 softcover album met een bedrukte linnen omslag met daarin, behalve het getekende verhaal, ook een losse zeekaart en een originele tekening van Berend Vonk. Te koop voor € 30,-.

  • Small Press Award | site | wikipedia | berichten
    stripmakersprijs voor in eigen beheer gepubliceerde stripuitgaves

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.