De eerste Jana Beranováprijs is toegekend aan Peggy Verzett

Next Post
Previous Post

7 oktober 2019 | De eerste Jana Beranováprijs, ingesteld door het Rotterdamse literatuurfestival Woordnacht, is toegekend aan Peggy Verzett voor haar baanbrekende en eigenzinnige poëzie.

Peggy Verzett is werkzaam en woonachtig in Rotterdam sinds 1986, als dichter, beeldend kunstenaar (olieverfschilderen) en als docent Nederlands en Beeldende Vormgeving.

Zij debuteerde in 2005 bij Van Oorschot met de bundel Prijken die buik. Bij Querido verschenen sindsdien Vissing (2010) en haar vliegstro (2016). Voor Letteren 010 schrijft Verzett de maandelijkse column Mede Mensch.

Stichting Woordnacht reikt de prijs met ingang van 2019 jaarlijks uit aan een auteur uit het Nederlandse taalgebied voor wie de artistieke vrijheid en integriteit vooropstaan; zonder te hechten aan waardering op basis van conventionele, modieuze en morele criteria. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 3500 euro.

De Jana Beranováprijs 2019 wordt op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur uitgereikt in Boekhandel Donner in aanwezigheid van Jana Beranová en de jury, bestaande uit Hugo Bongers, Thomas Möllmann, Wilma Scheffers en Dean Bowen.

 

  • Jana Beranováprijs | site | wikipedia | berichten
    voor een auteur uit het Nederlandse taalgebied die de artistieke vrijheid en integriteit vooropstelt, zonder te hechten aan waardering op grond van conventionele, modieuze of morele criteria.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.