‘De zachte krachten zullen zeker winnen’ – poëzie van Henriette Roland Holst

Next Post
Previous Post

In deze bloemlezing, ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van Henriette Roland Holst, staan zowel haar bekendste gedichten als werk dat haar tumultueuze levensgang illustreert.

• Simon Mulder, en Elte Rauch (samenst.)
De zachte krachten zullen zeker winnen
een keuze uit de poezie van Henriette Roland Holst
Uitgeverij Hetmoet, oktober 2019
9789083018300, paperback, 120 pagina’s, € 22,50

o.a. te koop via bol.com >>


Ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van Henriette Roland Holst brengt Uitgeverij HetMoet De zachte krachten zullen zeker winnen uit. In deze bloemlezing, samengesteld door Simon Mulder en Elte Rauch, staan zowel Roland Holsts bekendste gedichten als werk dat haar tumultueuze levensgang illustreert.

Om de vaak tijd- en contextgebonden gedichten van deze markante dichteres en politica toegankelijk te maken voor een modern publiek, worden ze toegelicht met onder meer fragmenten uit de biografie van Elsbeth Etty.

Boekpresentatie – De Stichting Feest der Poëzie presenteert een avondvullend programma met muziek, voordracht, boekpresentatie en meer rondom Henriette Roland Holst, de grootste Nederlandse dichteres en politica van de eerste helft van de vorige eeuw.
De eerste voorstelling is 10 oktober 2019 in Hilversum en wordt daarna een aantal malen herhaald op verschillende lokaties. Meer informatie

Trailer Feest der Poëzie, 150 jaar Henriette Roland Holst (trailer)
upload, 1 okt. 2019

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.