‘De boekhandel van Algiers’ – een roman van Kaouther Adimi

Next Post
Previous Post

 


Roman over de roerige carrière van Edmond Charlot, die in 1935 begint met een boekhandel in Algiers – Nos Vraies Richesses – en het uitgeven van het eerste werk van een jonge, onbekende schrijver: Albert Camus.

• Kaouther Adimi
De boekhandel van Algiers
vertaling Manik Sarkar
Ambo | Anthos, augustus 2021
9789026356223, hardcover, 192 pagina’s, € 22,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

In 1935 opent de twintigjarige Edmond Charlot een boekhandel in Algiers, Nos Vraies Richesses. Zijn doel: mediterrane literatuur, ongeacht taal of religie, ontdekken en verspreiden. Om de opening van zijn winkel te vieren publiceert hij het eerste werk van een jonge, onbekende schrijver: Albert Camus. Dat is het begin van een roerige carrière. Het leven lacht hem toe, maar tegenslag zal spoedig volgen. Geldnood, oorlog, concurrerende Franse uitgevers die achter zijn auteurs aanzitten en de onafhankelijkheidsoorlog eind jaren vijftig.

In 2017 is Ryad even oud als Charlot destijds was. Hij heeft niets met boeken, maar moet als stagiair een stoffige boekhandel in Algiers uitruimen die plaatsmaakt voor een broodjeswinkel. Vreemd genoeg blijkt deze taak lastiger dan verwacht door de bemoeienis van de oude Abdallah, die de winkel als zijn thuis beschouwt. (uitgever)

Met De boekhandel van Algiers won Kaouther Adimi meerdere prijzen, o.a. de prestigieuze Prix Renaudot en de Prix du Style. Tevens werd ze genomineerd voor de Prix Goncourt.

over dit boek…

zie ook…

Our Riches

De Nederlandse vertaling verschijnt in augustus, maar een Engelstalige versie en e-book zijn nu al verkrijgbaar, o.a. via bol.com.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.