‘De boekenkast van Lucebert’ – bijeenkomst en boekenverkoop in Poëziecentrum Perdu

Next Post
Previous Post

nieuws-logo-2015-0213 november 2013 – Bij Poëziecentrum Perdu in Amsterdam wordt op 1 december 2013 een bijeenkomst georganiseerd rond het thema ‘De boekenkast van Lucebert’. Onder meer wordt de documentaire film ‘De moerasruiter uit het paradijs’ vertoond en zal Lisa Kuitert (hoogleraar Boekwetenschap aan de UvA) een inleiding houden over het boek ‘De lezende Lucebert’.
Daarna is er een verkoop van een deel van het nagelaten boekenbezit van Lucebert, waarvan de opbrengst, op verzoek van de erven Lucebert, geschonken wordt aan Perdu.

Film ‘De moerasruiter uit het paradijs’ – Gesprek van Bert Schierbeek met dichter/schilder Lucebert in zijn atelier in Spanje, waarin hij zijn (pessimistische) visie geeft op de wereld en de taal. Het gesprek wordt afgewisseld met de voordracht door Lucebert van een aantal van zijn gedichten.
Een film van Kees Hin, 1983 (30 min.) – meer

Kuitert-Lucebert-2009

Boek ‘De lezende Lucebert’ –  Na zijn overlijden in 1994 liet Lucebert een bibliotheek achter met 6500 boeken. Door studenten en vrijwilligers, onder leiding van Lisa Kuitert zijn alle boeken in kaart gebracht en werd gezocht naar antwoorden op de vragen: wat las Lucebert en wat was de invloed daarvan op zijn werk. Het boek, met een cd, is uitgegeven bij Vantilt in 2009 – meer over het boek.

Boekenverkoop – De boeken, die Lucebert voorzag van stempel of handtekening, worden verkocht in pakketjes van 4 exemplaren, voor € 12,- per stapeltje. Na afloop kan er onderling geruild worden.

Film ‘Lucebert, tijd en afscheid’ – Tijdens de boekenverkoop wordt deze film van Johan van der Keuken gedraaid.
Het is een drieluik van drie korte films die Van der Keuken maakte in 1962, 1967 en in 1994 na het overlijden van zijn vriend en inspirator Lucebert (55 min.) – meer

Stichting Perdu staat voor het uitdragen en ontwikkelen van de poëzie in het Nederlandse taalgebied in samenhang met andere kunsten. Daartoe brengt zij op haar podium experimentele en geëngageerde vormen van literatuur met de dichtkunst als focus en reflectie als uitgangspunt. – meer

 

 

 

 

is ook dichtbundel

http://www.bol.com/nl/p/de-moerasruiter-uit-het-paradijs/666794329/

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.