De boekenapotheek aan de Seine – een roman van Nina George

Next Post
Previous Post

george-seine-2014Nina George
De boekenapotheek aan de Seine

Uitgeverij Sijthoff, april 2014 (29/04)
Paperback, 352 pagina’s
ISBN 9789021810034, verkoopprijs € 18,95
[bestel]

Ook als ebook verkrijgbaar voor € 12,99.

Volgens de uitgever is dit boek…

… een ideaal vakantieboek, een prachtige moederdagtitel, of gewoon een cadeau voor jezelf. Het gaat niet alleen over de kracht van mooie boeken, maar ook over ware vriendschap, over diepe gesprekken in de zomernacht, over genieten van het nu, over het accepteren van verlies, over het vieren van het leven. Een roman die je hart verwarmt!

In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf. Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter – die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.

  • Nina George (1973) is schrijver en journalist en woont in Hamburg. In Duitsland is Nina George al jaren een bestsellerauteur. De boekenapotheek aan de Seine (oorspronkelijk: Das Lavendelzimmer, Knaur, mei 2013) is haar internationale doorbraak. – website Nina George

Nina George over haar boek en boekenliefde… [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QDPUmecuMHk[/youtube]

boekenapotheek-2013

Natuurlijk moet u dit lichtvoetige, romantische verhaal over de boekenapotheek aan de Seine niet verwarren met: ‘De boekenapotheek’ – literaire adviezen voor al uw kwalen, dat vorig jaar verscheen bij uitgeverij Podium.

Ella Berthoud, Susan Elderkin, Maarten Dessing, De boekenapotheek, Podium, 2013

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.