De 100 boeken die het leven van David Bowie veranderden

Next Post
Previous Post

Drie jaar voor zijn dood in 2016 stelde David Bowie een lijst op van de honderd belangrijkste en invloedrijkste boeken van zijn leven. Samen vormen ze de autobiografie van een lezer en een muzieklegende.

• John O’Connell
Bowie’s boekenkast
De 100 boeken die het leven van David Bowie veranderden
Orlando, januari 2020
9789493081307, hardcover, 352 pagina’s, € 23,99

o.a. te koop via bol.com >>


Zijn hele leven was David Bowie een groot lezer. In 1975 bracht hij naar de filmset van The Man Who Fell to Earth een paar koffers vol met boeken mee, en ook de rest van zijn leven ging Bowie nooit op reis zonder boek. Drie jaar voor zijn dood in 2016 stelde hij een lijst op van de honderd belangrijkste en invloedrijkste boeken van zijn leven. Samen vormen ze de autobiografie van een lezer. Van Lolita tot Madame Bovary, van De vreemdeling tot In koelen bloede, deze boeken maakten David Bowie tot het genie dat hij was. Bowie’s boekenkast is oprecht, analytisch en origineel, deels een geweldige leesgids en deels de biografie van een muzieklegende. (uitgever)

John O’Connell (1972) was senior-redacteur bij Time Out en muziekcolumnist bij The Face. Hij schrijft voor onder andere The Times en The Guardian.

over dit boek…

Het boek verscheen oorspronkelijk in nov. 2019 als Bowie’s Books. The Hundred Literary Heroes Who Changed His Life, bij uitgeverij Bloomsbury. [zie bij bol.com]

Vertaald door René van Veen

‘Splendid. Provides plenty of evidence of Bowie’s restless, rummaging intelligence, and his pleasure in the fact that books allow readers to slip into someone else’s skin and try it on for size’ THE TIMES

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.