Gerrit Komrij-prijs 2019 voor Sander Bink

Next Post
Previous Post

20 december 2019 | Sander Bink krijgt de Gerrit Komrij-prijs 2019, vanwege zijn ‘niet aflatende ijver om de literatuur van rondom 1900 te propageren’.

De Gerrit Komrij-prijs 2019 gaat naar Sander Bink vanwege zijn niet aflatende ijver om de literatuur van rondom 1900 te propageren. Dat doet hij met de mederedacteuren van de site rond1900.nl, maar hij gooit er nog een schepje bovenop met de boekenreeks ‘Rondom Couperus’.

In 2016 verscheen onder Binks redactie de herdruk van Fokel, in 2017 die van Hilda van Suylenburg, in 2018 die van Vlindertje en in 2019 die van De dromers. Sinds vier jaar verschijnt er dus ieder jaar zo’n prachtige, min of meer vergeten, roman van 120 jaar geleden. Bink maakt daarbij verrassende keuzes. Iedere roman is bovendien door Sander Bink van een kort maar krachtig nawoord voorzien.

De jury van de Gerrit Komrij-prijs hoopt dat deze jonge traditie nog heel lang voortgezet zal worden. De toekenning van de prijs is dus niet alleen op basis van de resultaten uit het verleden, maar het is nu vooral een aanmoedigingsprijs om die reeks vol te houden. De jury leest met alle plezier ieder jaar met een nieuwe roman uit de tijd van Couperus.

Rondom Couperus 1 - Fokel . Rondom Couperus 2 - Hilda van Suylenburg . Rondom Couperus 3 - Vlindertje . Rondom Couperus 4 - De dromers

Meer informatie over de boekenreeks Rondom Couperus bij bol.com

Vorige winnaars van de Gerrit Komrij-prijs:

2012: Ingrid Biesheuvel
2013: Rick Honings en Peter van Zonneveld
2014: Annemiek Houben
2015: Odilia Beck
2016: Elvis Peeters
2017: www.schrijverskabinet.nl.
2018: René van Stipriaan

  • Gerrit Komrij-prijs | site | wikipedia | berichten
    voor een publicatie die het best de oudere letteren populariseert

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.