Constantijn Huygens-prijs 2018 voor Nelleke Noordervliet

Next Post
Previous Post

20 september 2018 | De jaarlijkse Constantijn Huygens-prijs 2018 is toegekend aan Nelleke Noordervliet voor haar hele oeuvre. Dit werd bekendgemaakt in het radioprogramma Kunststof (NPO 1). De Huygens-prijs is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt.

Nelleke Noordervliet (Rotterdam, 1945) wordt erkend als een van de belangrijkste hedendaagse Nederlandse schrijvers. Ze schreef verhalen, essays, boeken over geschiedenis en een aantal succesvolle romans. Haar werk is meermaals genomineerd en bekroond en in verschillende talen vertaald.

Van de jury maakten deel uit: Erica van Boven, Jeroen Dera, Arjen Fortuin, Sarah Vankersschaever, Aad Meinderts (voorzitter), Sanne Parlevliet, Jan de Roder, Jeannette Smit en Carl De Strycker.

Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van € 12.000 verbonden. In 2017 werd de prijs toegekend aan Hans Tentije (2017).

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Schrijversfeest, de afsluiting van Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag op zondagmiddag 20 januari 2019 in het Theater aan het Spui in Den Haag. Dan worden ook de overige Haagse Literatuurprijzen van de Jan Campert-Stichting uitgereikt.

  • Constantijn Huygens-prijs | site | wikipedia | berichten
    oeuvreprijs toegekend door de Jan Campert-Stichting

foto: wikipedia

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.