Boudewijn Büch-prijs 2016 voor Heske Kannegieter

Next Post
Previous Post

boeken-in-de-hallen-poster-2014

29-10-2016 | De Boudewijn Büch-prijs 2016 is toegekend aan Heske Kannegieter, voor de creativiteit en de gedrevenheid waarmee zij al 30 jaar lang het antiquarische boek propageert.

De jury koos dit jaar voor Heske Kannegieter die vanaf 1986 de drukbezochte Amsterdamse boekenmarkten organiseert: Boeken op de Dam, Boeken aan de Amstel, Boeken op het Heinekenplein en sinds enige jaren ook Boeken in de Hallen. Deze maandelijkse promotie van het antiquarische boek is een zich door de stad verplaatsend paradijs voor boekenliefhebbers. Als drijvende kracht achter dit initiatief is Kannegieter in de afgelopen 30 jaar voor honderden handelaren en voor tienduizenden lezers, liefhebbers en verzamelaars van boeken van onschatbare waarde geweest. Daarnaast maakte ze ook nog een plattegrond van alle antiquariaten in Amsterdam, een Engelstalige boekhandelsgids, en organiseerde ze met haar eenmansbedrijfje De Kan boekhandelsreizen naar Haye-on-Wye, Londen en Berlijn.

De Boudewijn Büch-prijs wordt uitgereikt op zaterdag 26 november 2016 in Raadhuis de Paauw te Wassenaar.

De Boudewijn Büch-prijs werd eerder uitgereikt aan: Atte Jongstra (2015), Deventer Boekenmarkt (2014), Redmond O’Hanlon (2013), Gerrit Komrij (2012) en Diederik van Vleuten (2011).

  • afb. Op zondag 16 november 2014 organiseerde De KAN, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, voor het eerst ‘Boeken in de Hallen’.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.