‘Bommel literatuurgids’ – Een overzicht van tachtig jaar Bommelstudie

Next Post
Previous Post

Bommelkenners Klaas Driebergen en Hugo Klooster hebben een indrukwekkende hoeveelheid publicaties opgespoord waarin Heer Bommel en/of zijn schepper Marten Toonder een rol spelen. De gids is geïllustreerd met citaten en afbeeldingen uit de stripverhalen van Olivier B. Bommel die met boeken en lezen te maken hebben. 


• Klaas Driebergen, Hugo Klooster

Bommel literatuurgids
Een overzicht van tachtig jaar Bommelstudie
Uitgeverij Klaas Driebergen, augustus 2020
9789082685565, hardcover,
320 pagina’s, € 19,99

o.a. te koop via bol.com >>


Dit boek is eigenlijk twee boeken in één. Het is allereerst een overzicht van de literatuur die er in een periode van 80 jaar is verschenen over de Bommelverhalen van Marten Toonder. Daarmee verschijnt er voor het eerst een overzicht van wat er geschreven is over de belangrijkste Nederlandse strip van de afgelopen eeuw. Daarnaast is het ook een bloemlezing uit de Bommelsaga van citaten die met boeken en lezen te maken hebben, mét beeld. Het is daardoor niet alleen een waardevol naslagwerk voor Bommelliefhebbers, maar ook een leuk bladerboek voor iedereen die van boeken houdt. (uitgever)

De samenstellers, Hugo Klooster en Klaas Driebergen, zijn beiden grote liefhebbers van boeken in het algemeen en van Bommel in het bijzonder. Jarenlang archief- en bibliotheekonderzoek ligt aan dit boek ten grondslag.

Het belangrijkste onderdeel van de gids vormt een chronologisch overzicht van ruim 3.500 titels van publicaties over het werk van Marten Toonder: boeken en artikelen uit kranten en tijdschriften. Daarbij zijn ook radio- en televisieuitzendingen opgenomen. Achterin de gids helpen vijf registers de lezer om gewenste publicaties te vinden: op verhaaltitels, figuren, zaken/begrippen, personen en auteurs.

Eerder gesignaleerde boeken van Klaas Driebergen…

  
   

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.