‘Barbaar op Ibiza’ – uitgave bij de 80ste verjaardag van Jan Cremer

Next Post
Previous Post

>> Op 20 april 2020 werd kunstenaar/schrijver Jan Cremer 80 jaar. Uitgeverij De Bezige Bij komt ter gelegenheid hiervan met een eenmalige, rijk geïllustreerde uitgave over het tweejarige verblijf van Jan Cremer op Ibiza: ‘Barbaar op Ibiza’.

 

Jan Cremer, Hans van der Klis (samenst.)
Barbaar op Ibiza
de ibiza-jaren van jan cremer 1961-1963

Bezige Bij, juni 2020
ISBN 9789403182605, softcover, € 80,00

o.a. te koop bij bol.com >>


In april 1961 belandt de twintigjarige Jan Cremer bij toeval op Ibiza. Berooid, maar blij dat hij het benauwende Nederland achter zich heeft gelaten. Galeriehouder Ivan Spence voorziet hem van onderdak en wat geld om te kunnen werken. Dat leidt tot een ongekende creatieve uitbarsting: bij de opening van zijn eerste tentoonstelling op Ibiza worden zo goed als alle werken verkocht. Cremer besluit op het eiland te blijven en begint er in 1962 te werken aan het boek dat zijn doorbraak als dubbeltalent betekent: Ik Jan Cremer, de onverbiddelijke bestseller die heel Nederland op zijn grondvesten doet schudden.

In Barbaar op Ibiza wordt het tweejarige verblijf van Jan Cremer op Ibiza nauwgezet gedocumenteerd aan de hand van zijn eigen romans, schilderijen, brieven en notitieboeken én door interviews en getuigenissen. Hij maakt er zijn eerste fortuin en jast zijn geld er even snel weer doorheen. Het is een cruciale periode in zijn leven: de Kultuurnozem, het Woeste Beest, de Barbarist, ze komen als kunstenaar onder de brandende zon van Ibiza tot volle bloei. (uitgever)

Ik Jan Cremer, de onverbiddelijke bestseller, verscheen in 1964 bij De Bezige Bij. Het werd een van de grootste verkoopsuccessen van deze uitgeverij. Meer hierover in een artikel / video van ‘Andere tijden’ uit 2001.

In maart verscheen weer een nieuwe gebundelde uitgave van Ik Jan Cremer, de delen 1,2 en 3 in één band, met een voorwoord van Özcan Akyol (Eus).

Bezige Bij, maart 2020
ISBN 9789403189000, softcover, € 25,00
info/bestel bij bol.com >>

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.