Arno Kantelberg schrijft over schrijvers & hun kleding in ‘De stijl van de schrijver’

Next Post
Previous Post

Arno Kantelberg
De stijl van de schrijver
Schrijvers & hun kleding

Podium, november 2018
ISBN 9789057599316 | paperback | € 17,50

o.a. te koop bij bol.com >>

W.F. Hermans en Harry Mulisch wisten een knap pak te dragen, Maarten ’t Hart hulde zich in een jurk en Louis Couperus schijnt niet vies te zijn geweest van een bontje.

Wat zegt de kleding over de schrijver, en hoe verstandig is het om jezelf als beginnend auteur een imago aan te meten? De enige die hier echt iets zinnigs over te zeggen heeft is de stijlpastoor des Vaderlands, Arno Kantelberg. Na zijn standaardwerk Man op z’n best dook hij de archieven in om zich te verwonderen over de garderobe van de Nederlandse auteur. In dit rijk geïllustreerde boek schrijft hij met veel gevoel voor humor en smaak over de bril van Arnon, de kuif van Van Schendel en het pak van Tommy.

Arno Kantelberg (Gemert, 1968) is journalist. Hij begon zijn carrière bij HP/De Tijd, daarna werkte hij voor VARA TV Magazine, Carp en Nieuwe Revu. Sinds 2003 is hij hoofdredacteur van Esquire en sinds 2017 van Men’s Health. In 2018 werd hij ook hoofdredacteur bij National Geographic. Door het Nederlands Uitgevers Verbond werd hij in 2008 uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het jaar. [wikipedia]

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.