Arjan Peters schrijft tekst bij onthulling Willem Brakman monument

Next Post
Previous Post

peters-brakman-2015Arjan Peters
Naar boven met Willem Brakman

AFdH Uitgevers, oktober 2015
99 exemplaren, genummerd en gesigneerd
verkoopprijs € 22,50
te bestellen bij de uitgever


Op 9 oktober 2015 vond de onthulling plaats van een kunstwerk ter ere van de schrijver Willem Brakman (1922-2008). Brakman werd geboren in Den Haag maar woonde en werkte vanaf 1957 in Enschede.

Willem Brakman publiceerde tussen 1961 en 2004 51 romans, verhalenbundels, novellen en een enkel essay. Daarmee is hij een van de meest productieve naoorlogse Nederlandse schrijvers. Hij ontving drie literaire prijzen, waaronder in 1980 de P.C. Hooft-prijs.

Het eerbetoon aan Brakman bestaat uit een aantal tekstregels, aangebracht op traptreden bij nieuwbouw van hogeschool Saxion in Enschede (zie art. Tubantia, 15-08-2015):

De filosofie duidt,
De wetenschap verklaart,
Maar de kunst toont, en wel dat wat zij niet zeggen kan.
Willem Brakman (1922-2008)

Arjan Peters, literair criticus van de Volkskrant schreef op verzoek van AFdH Uitgevers een passende, korte tekst over Brakmans werk en het kunstwerk, ‘Naar boven met Brakman’; een bibliofiele editie die verschenen is in een oplage van 99 exemplaren. Het vouwblad is genummerd en gesigneerd door Peters, vormgegeven door Martien Frijns en van een blindpreeg voorzien, gedrukt op de Hohner Comfort proefpers.

brakman-trap-2015foto AFdH

zie ook…

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.