Anton Wachterprijs 2024 voor Tiemen Hiemstra met zijn debuutroman ‘W.’

Next Post
Previous Post


22 juni 2024 | Tiemen Hiemstra wint met W. de Anton Wachterprijs 2024, de tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige debuut.

• Tiemen Hiemstra
W.
Das Mag, 2023

<< bestel bij boekhandel Libris.nl of bol.com >>


Tiemen Hiemstra wint met W. de Anton Wachterprijs, de tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige debuut. Eerder won hij al de Debutantenprijs.

De prijs, één van de oudste literaire prijzen van Nederland, werd voorafgaand aan Literair Festival Harlingen uitgereikt. De winnaar van de Anton Wachterprijs ontving een replica van het beeldje van Anton Wachter en een geldbedrag van € 2000.

De andere genomineerden voor de prijs waren Martien van Agtmaal met Het objectief, Rinske Bouwman met Een soort eelt, Dieuwertje Mertens met Moeders. Heiligen, Fien Veldman met Xerox en Gijs Wilbrink met De beesten.

Tiemen Hiemstra (1991) is schrijver en performer. Hij werd in Groningen geboren en groeide daar ook op. In Antwerpen studeerde hij Woordkunst. Na zijn studie verhuisde hij naar Leipzig waar hij schreef, niets deed en postbode was. Inmiddels woont hij weer in Antwerpen (van zijn website).

  • Anton Wachterprijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste Nederlandstalig literaire prozadebuut (2-jaarlijks)

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.