Menno Hertzberger Prijs 2023 voor Andrew Pettegree

Next Post
Previous Post


17 februari 2023 | Prof. dr. Andrew Pettegree krijgt de 18e Menno Hertzberger Prijs. Hij krijgt de prijs voor zijn werk in het algemeen en speciaal voor zijn bijdrage aan de geschiedenis van het vroegmoderne Nederlandse boekbedrijf.

• prof. dr. Andrew Pettegree, Arthur der Weduwen
De boekhandel van de wereld
drukkers, boekverkopers en lezers in de Gouden Eeuw
Atlas Contact, 2019

<< o.a. te koop via bol.com en Libris.nl >>

De winnaar van de Menno Hertzberger Prijs is dit jaar prof. dr. Andrew Pettegree. Hij krijgt de prijs voor zijn werk in het algemeen en speciaal voor zijn bijdrage aan de geschiedenis van het vroegmoderne Nederlandse boekbedrijf.

Andrew D. M. Pettegree is een Britse historicus en een expert op het gebied van de Europese Reformatie, de geschiedenis van het boek en mediatransformaties. Vanaf 2022 bekleedt hij een hoogleraarschap aan de St Andrews University, waar hij directeur is van het Universal Short Title Catalogue Project. Hij is de oprichter van het St Andrews Reformation Studies Institute. [wikipedia]

Prijsuitreiking – Op donderdag 16 maart 2023 kun je in de KB de uitreiking bijwonen van de Menno Hertzberger Prijs 2023.

Menno Hertzberger Prijs – Menno Hertzberger (1897-1982) was een Nederlandse antiquaar, een verkoper van kostbare oude boeken. De prijs is bedoeld voor mensen die zich inzetten voor de boekgeschiedenis. De uitreiking wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Menno Hertzberger Prijs, de Nederlandse Vereeniging van Antiquaren en de KB

Aanmoedigingsprijs – De aanmoedigingsprijs gaat naar dr. Gwendoline de Mûelenaere. Zij schreef het boek Early Modern Thesis Prints in the Southern Netherlands. An Iconological Analysis of the Relationships Between Art, Science and Power (Brill, 2021).

 • Menno Hertzberger Prijs | site | wikipedia | berichten
  voor personen die zich hebben onderscheiden op het terrein van de boekgeschiedenis (3 à 4 jaarlijks)
 • zie ook…

  Andrew Pettegree & Arthur der Weduwen
  The Library, A Fragile History
  Profile Books, oktober 2021

  Next Post
  Previous Post

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.