Alle verhalen van Hugo Claus

Next Post
Previous Post

Het oeuvre van Hugo Claus is groots en veelzijdig, lichtvoetig, teder, bitter, geheimzinnig, komisch en virtuoos. Voor het eerst zijn álle verhalen samengebracht in één band.

• Hugo Claus
Alle verhalen
Bezige Bij, oktober 2019
9789403165608, hardcover, 816 pagina’s, € 44,99

o.a. te koop via bol.com >>

Hugo Claus (1929-2008), auteur van een veelomvattend oeuvre van romans, verhalen, gedichten, toneelstukken en filmscripts, geldt als de belangrijkste naoorlogse Vlaamse schrijver. Zijn werk is bekroond met meer dan vijftig nationale en internationale literaire prijzen, waaronder de Prijs der Nederlandse Letteren.

Het oeuvre van Hugo Claus is groots en veelzijdig, lichtvoetig, teder, bitter, geheimzinnig, komisch en virtuoos. Voor het eerst zijn álle verhalen samengebracht in één band. Deze ruim achthonderd pagina’s dikke uitgave toont de haast eindeloze rijkdom van het korte proza van de Vlaamse meester.

Wie Alle verhalen openslaat betreedt Clausland, een wrange, bijtende wereld vol groteske nachtmerries en lichtvoetige taferelen van liefde en verlies bevolkt door even geheimzinnige als illustere personages. Klassiekers als ‘De zwarte keizer’ en ‘Suiker’ worden afgewisseld met fantasierijk, experimenteel proza, waarvan enkele verhalen nog niet eerder werden gebundeld.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.