Aan tafel met Charles Dickens – huiselijke recepten uit de 19e eeuw

Next Post
Previous Post

De thema’s koken en ‘eten delen’ spelen een verrassend grote rol in de romans van Dickens. Het is daarom alles behalve vreemd dat hij het uitgangspunt vormt voor een boek over eten en koken in de 19e eeuw.

• Josephine van My Inner Victorian
Aan tafel met Charles Dickens
Het Zwarte Schaap, september 2019
9789492821096, hardcover, 82 pagina’s, € 12,50

o.a. te koop via bol.com >>


Josephine van weblog ‘My inner Victorian‘ maakte een boek over eten en koken in de 19e eeuw, met Charles Dickens als uitgangspunt.

Het eerste verhaal dat Charles Dickens ooit publiceerde, speelt zich af aan de eettafel. De schrijver laat in A Dinner at Poplar Walk binnen een culinaire setting zien wie wel en niet deugt. Iemand die de ham verkeerd aansnijdt, kan toch geen geschikte kerel zijn?

De thema’s koken en ‘eten delen’ spelen een verrassend grote rol in de romans van Dickens. Het is daarom alles behalve vreemd dat hij het uitgangspunt vormt voor een heerlijk boek over eten en koken in de 19e eeuw. 26 authentieke recepten – van ‘Ruth Pinch’s Beef Steak PUdding’ tot Victoria sponge cake – om zelf te maken. Met informatie over historisch koken bij je thuis, dineren in de 19e eeuw en een blik in de Victoriaanse keuken.

Auteur Josephine (1983) is letterkundige en schrijft op haar blog My inner Victorian met een persoonlijke touch over 19e-eeuwse geschiedenis. Met My inner Victorian behaalde Josephine de gedeelde tweede plaats bij de juryprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019.

  • boektrailer ‘Aan tafel met Charles Dickens’

eerder bij BoB…

   .

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.