100ste Parelduiker wordt themanummer over Remco Campert

Next Post
Previous Post

13 februari 2015 – Deze week werd bekend dat Remco Campert de driejaarlijkse Prijs der Nederlandse Letteren is toegekend. Vorig jaar al vroeg het literair-historisch tijdschrift Parelduiker aan Campert of hij onderwerp wilde zijn van de honderdste aflevering van het tijdschrift. Hij zegde toe en verleende direct toestemming om met hem zijn persoonlijk archief door te nemen op zoek naar parels uit zijn roemruchte verleden.

In dat speciale Campertnummer, dat eind dit jaar verschijnt, bewandelt De Parelduiker niet de platgetreden paden maar gaat op zoek naar verbanden en plekken in zijn leven en werk die nog niet zijn opgehelderd: zijn relatie met film en tv wordt belicht door Hans Keller, zijn liefde voor jazz is bij Mischa Andriessen in goede handen, zijn betrokkenheid bij Poetry International komt aan bod, de Antwerpse jaren en Antwerpse schrijver-vrienden (1964-1966). Ook wordt de verhouding met zijn uitgever, Geert Lubberhuizen, uit verschillende monden opgetekend.

parelduiker-2015-1Een primeur is ook de briefwisseling tussen Simon Vinkenoog en Campert. Fotografen wordt gevraagd in hun archief te duiken om bijzondere prenten boven water te halen. Met medewerking van René Franken van antiquariaat Demian en Remco Campert zelf worden bijzondere documenten getoond. Last but not least wordt jonge dichters gevraagd een ode op de met de staatsprijs gelauwerde auteur te schrijven.

Parelduiker – De Parelduiker is een tijdschrift over schrijvers en literatuur. Het verschijnt vijf keer per jaar en wordt uitgegeven door Uitgeverij Bas Lubberhuizen. www.parelduiker.nl

Afb. – Het eerste nummer dat in 2015 verschijnt, met een nieuwe vormgeving.

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.