Wiep Idzenga wint de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2021

Next Post
Previous Post


6 mei 2022 | Wiep Idzenga wint met het boek “Het Duel – de titanenstrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert” de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar.

• Wiep Idzenga
Het duel
De titanenstrijd tussenMathieu
van der Poelen Wout van Aert
Ambo | Anthos, 2021

< o.a. te koop via bol.com >

Het duel van Wiep Idzenga vertelt over wielrenners Mathieu van der Poel en Wout van Aert, de twee jonge sportmannen die op ieder vlak elkaars tegenpool zijn. In het najaar van 2020 komt het in hun geliefde Ronde van Vlaanderen tot een ongelooflijke apotheose. Het verschil is drie banddiktes. En de twee totaal verschillende karakters – het zijn ook zeker geen vrienden – zijn nog lang niet klaar. In Het duel maakt Wiep Idzenga de voorlopige balans op van de epische strijd tussen deze twee legendes, die terug doet denken aan de dagen van Bartali en Coppi.

“In ‘Het Duel’ schetst Idzenga op ingenieuze wijze zowel een memorabele momentopname als de complete, gelijklopende biografieën van twee coureurs die het wielrennen in Nederland en België hopelijk nog jaren zoveel kleur zullen geven als in deze bloedspannende race. Wie ‘Het Duel’ heeft gelezen, zal nooit meer rustig op de bank toekijken bij een wedstrijd waar zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert op de startlijst staan.” (jury)

Wiep Idzenga (1968) schrijft freelance over voetbal en reizen.

Voor deze juryprijs waarbij gezocht wordt naar het beste sportboek van het jaar werden 52 boeken ingezonden. Naast ‘Het Duel’ waren nog vier andere boeken genomineerd.

jury – De jury van de Nico Scheepmaker Beker bestaat uit: Rivkah op het Veld (voorzitter), Wilfred van Buuren, Ruurd Edens, Marie-José Kleef en Tom Zwanenburg.

 • Nico Scheepmaker Beker | site | wikipedia | berichten
  juryprijs voor het beste sportboek van het jaar
 •  

  Next Post
  Previous Post

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.