Voor het naaktgeslacht, toegift op het levensverhaal van Gerard Reve

Next Post
Previous Post

boelaars-naaktgeslacht-2016Bert Boelaars
VOOR HET NAAKTGESLACHT
Toegift op het levensverhaal van Gerard Reve

Uitgeverij Prominent, april 2016
paperback, 200 pagina’s
ISBN 9789492395030, verkoopprijs € 19,90
(o.a. te koop bij bol.com)

Vrijdag 8 april 2016 is het tien jaar geleden dat Gerard Reve overleed. Bert Boelaars schreef ter herdenking van het overlijden van de Grote Volksschrijver een toegift op zijn levensverhaal.

‘Wat blijft er uiteindelijk van over?’, aldus de schrijver zelf in een interview. ‘Na mijn dood word ik op de scholen tien jaar vrijwillig gelezen en daarna nog eens tien jaar verplicht. Dan noemen ze een straat naar me. En dan ben ik helemaal vergeten. Niemand weet toch meer wie Tweede van der Helst was?’

Voor het Naaktgeslacht bevat een rijke verscheidenheid aan publicaties die Bert Boelaars selecteerde ter nagedachtenis van de meest spraakmakende Nederlandse schrijver na de Tweede Wereldoorlog. Een aantal hoofdstukken verscheen eerder in verkorte vorm in onder meer De Gids, NRC, Hollands Maandblad en De Parelduiker. Een aantal hoofdstukken verschijnt nu voor het eerst in hun huidige vorm. De twaalf hoofdstukken vormen een prachtige toegift op het levensverhaal van Gerard Reve.

Journalist Bert Boelaars (1952) schreef eerder Koninklijke Jaren – de Weerter periode van Gerard Reve (2002).

over dit boek…

Boekpresentatie – ‘Voor het naaktgeslacht’ wordt gepresenteerd op 8 april 2016 tijdens een programma in de OBA: WAT BLIJFT ER UITEINDELIJK VAN OVER – TIEN JAAR NA DE DOOD VAN GERARD REVE.

• ‘Voor het naaktgeslacht’ bevat onder meer een overzicht van de bijna dertig publicaties die in het eerste decennium na het overlijden van Reve over hem zijn verschenen. In de vitrines van het Gerard Reve museum op de tweede verdieping van de OBA zullen op 8 april al deze uitgaven te zien zijn.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.