‘Voet bij stuk’ – satirische roman van Joseph Pearce over het uitgeverswereldje

Next Post
Previous Post

pearce-voet-2015Joseph Pearce
Voet bij stuk

Uitgeverij Vrijdag, Antwerpen, april 2015
Paperback
ISBN 9789460013171, verkoopprijs € 19,95 (bestel)
(ook te koop als e-book)

Joseph Pearce fileert in zijn satirische roman ‘Voet bij stuk’ op ongemeen harde maar onderhoudende wijze het wereldje van de Nederlandstalige letteren (Knack.be)

Joseph Pearce (1951) is een Vlaamse romanschrijver, recensent en columnist. In zijn nieuwe roman beschrijft hij het wereldje van de moderne uitgeverij.

Feest bij Opperman & Winterberg, topuitgevers van literatuur: Emma Kranenburg, secretaresse en manusje-van-alles, heeft beslag gelegd op een manuscript dat de wereld van het boek op haar grondvesten zal doen trillen.

Dan slaat het noodlot toe. De uitgever overlijdt, de nieuwe baas heeft een totaal andere visie op de toekomst. Bovendien bewaart dat het pas ontdekte meesterwerk een groot geheim. Wanneer Emma Kranenburg het ook nog met de auteur aan de stok krijgt, beseft ze dat ze met de ernstigste crisis uit de geschiedenis van de uitgeverij wordt geconfronteerd. Drastische maatregelen dringen zich op.

In deze satire richt Joseph Pearce zijn pijlen op al wie beweert dat hij de letteren een warm hart toe te dragen. Waarom spelen bedrijfsmanagers voor uitgever? Wat zijn de gevolgen van een hype? Zien lezers het onderscheid tussen kwaliteit en knoeiwerk? En is er wel een winnaar in de oorlog tussen commerciële belangen en de hooggestemde idealen van de letterarbeider? (uitgever)

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.