‘Vierspan’ – biograaf Jan van der Vegt vertelt…

Next Post
Previous Post

Jan van der Vegt
Vierspan

Prominent, augustus 2017
ISBN 9789492395191, 316 pagina’s
> paperback € 24,50 | bestel 

‘Vierspan’ is een autobiografie van een biograaf en laat zien hoe een biograaf te werk gaat, met welke problemen hij wordt geconfronteerd, maar ook wat hem zoveel plezier in zijn werk verschaft.

Jan van der Vegt (1935) publiceerde vier biografieën: van Hans Andreus, A. Roland Holst, Hendrik de Vries en Jan G. Elburg. Hij werkte daar ruim dertig jaar aan. Over wat hij meemaakte met en rondom dit vierspan van dichters, hun vrienden, geliefden en verwanten, schreef hij dit boek.

De auteur vertelt over zijn motieven, zijn kennismaking met werk en persoon van zijn vier biografelingen (een nieuw woord dat in dit boek wordt geïntroduceerd). Zij zijn een rol gaan spelen in het leven van de biograaf, die op zijn beurt dode dichters weer tot leven heeft gewekt.

Omgang met bronnen en getuigen vereist tact en geduld, daar worden in dit autobiografische boek frappante voorbeelden van gegeven. Onderwerpen als het biografengeluk, hulpvaardigheid en bedrog, taboes, verrassende vondsten of versperringen op het pad van de biograaf worden op een bijna avontuurlijke manier behandeld.

Boekpresentatie –  Op vrijdag 1 september om 17.00 uur, in de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen, overhandigt Jan van der Vegt een eerste exemplaar van zijn nieuwste boek ‘Vierspan’ aan Wim Hazeu, de biograaf van Gerit Achterberg, J. Slauerhoff, Maarten Toonder, M.C. Esscher en S. Vestdijk.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.