Vernieuwde monografie over vormgever ‘Dooreman’ – nu als limited edition

Next Post
Previous Post

dooreman-2-2014Gert Dooreman
Dooreman (herziene en uitgebreide editie)
gelimiteerde en gesigneerde uitgave, in fraaie cassette
Uitgeverij Lannoo, februari 2015
gebonden, 304 pagina’s, 32 x 24 cm
ISBN 9789401424363, verkoopprijs € 100,00
[bestel]

Uitgeverij Lannoo speelt goed in op de nieuwe ontwikkelingen in boekenland. Het ‘gewone’ lezen verschuift langzaam maar zeker naar naar het digitale gebied –makkelijk, altijd bij de hand, goedkoper, neemt minder plaats in– en aan de andere kant meer aandacht voor bijzondere, mooi vormgegeven boeken.

Recent had uitgeverij Lannoo veel succes met twee uitgaven op XXL formaat. Eerst met ‘Atlas de Wit‘ en meer nog met ‘Nederlandsche vogelen 1770-1829‘. Beide boeken facsimile-uitgaven in samenwerking met de KB. De Atlas werd nog in herdruk genomen, maar het zeer snel uitverkochte Vogelen (tot veler teleurstelling) niet.

dooreman – Nu komt Lannoo met een boek dat ze eerder zelf uitgaven in 2009, over grafisch vormgever Dooreman. De exclusiviteit van deze uitgave wordt nu vooraf meer benadrukt.

Geactualiseerde heruitgave van de bejubelde monografie van de grootmeester.
Gelimiteerde en gesigneerde editie en afgewerkt volgens de ambachtelijke regels van de boekdrukkunst.
Met nieuwe teksten van o.a. Tom Lanoye, Wim Opbrouck, Michiel Hendryckx.

Dooreman is een begrip in de wereld van vormgeving en typografie, een kwaliteitslabel, de “Grote Letterzetter”. Maar de focus van dit boek ligt niet enkel op Dooremans typografische en vormelijke werk, ook zijn beeldend werk komt aan bod. Met talrijke reproducties van covers, binnenwerk, affiches en tekeningen.

dooreman-2015-foto-1

Gert Dooreman – bekend als boek- en afficheontwerper, begon als illustrator voor onder andere De Morgen, Humo en De Standaard. Al snel verlegde hij zijn focus naar vormgeving en – vooral – typografie. Hij is bekend als de vaste typograaf van Tom Lanoye, restylede De Standaard en Humo, ontwerpt affiches voor talrijke theaterhuizen en boeken voor ongeveer alle belangrijke uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. meer

‘Dooreman’ werd oorspronkelijk uitgegeven bij de tentoonstelling ‘Dooreman naar de letter’ in het AMVCLetterenhuis in Antwerpen van 26 september 2009 tot 4 oktober 2010.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.