‘Uit elkaar’ wint Woutertje Pieterse Prijs 2020

Next Post
Previous Post

11 april 2020 | De Woutertje Pieterse Prijs voor het beste kinderboek gaat naar ‘Uit elkaar’ van Bette Westera en Sylvia Weve. Dit werd bekendgemaakt in het NPO-radioprogramma De Taalstaat.

• Bette Westera, Sylvia Weve
Uit elkaar
Gottmer, 2019

o.a. te koop via bol.com >>


De 33ste Woutertje Pieterse Prijs is voor een boek dat “de tragiek niet ontkent, maar de feestelijkheid laat zegevieren. Het kan kinderen tot steun zijn, én laten lachen, op elke pagina van het uitbundige Uit elkaar, van Bette Westera en Sylvia Weve.”

Uitreiking – Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus, kon de uitreiking van de 33e Woutertje Pieterse Prijs niet plaatsvinden op de gebruikelijke manier. Juryvoorzitter Arjan Peters maakte in plaats daarvan het winnende boek bekend op zaterdag 11 april in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat. De winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs 2020 werden vervolgens geïnterviewd door Frits Spits. Luister het hier terug.

Jury – De jury bestond in 2020 uit Arjan Peters (voorzitter), Karin Amatmoekrim, Marga Scholma, Juan Khalaf en Veerle Vanden Bosch.

Andere genomineerden – Bizar van Sjoerd Kuyper, Brons van Linda Dielemans en Sanne te Loo, Flin of de verloren liefde van een eenhoorn van Henry Lloyd en Laurens Rawie, IJzerkop van Jean-Claude van Rijckeghem en Zwerveling van Peter Van den Ende

  • Woutertje Pieterse Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor het beste Nederlandstalige jeugd- of kinderboek

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.