Twee bijzondere uitgaven bij de tachtigste verjaardag van Jan Siebelink

Next Post
Previous Post

Op 13 februari 2018, de dag dat Jan Siebelink 80 jaar wordt, verschijnen twee bijzondere uitgaven. ‘Knielen op een bed violen’ met tekeningen en houtsneden van kunstenaar Klaas Gubbels en ‘De bloemen van Jan Siebelink’, een rijk geïllustreerd boek met planten en bloemen uit het schrijversuniversum van Jan Siebelink.

 

De bloemen van Jan Siebelink
Bloemen en planten in het werk van Jan Siebelink

Jan Siebelink is de schepper van vele onvergetelijke personages. Maar als stille getuigen zijn er in al zijn romans en verhalen ook altijd de bloemen en de planten. Op de achtergrond vertellen ze een eigen verhaal, de geschiedenis van de kwekerij, en uiteindelijk zeggen ze ook veel over Jan Siebelink zelf.

“Het blad rottend op de grond onder de haag had ’s morgens nog een wit spoor van rijp dat algauw smolt. Waar het grint donker was, had de mist het natgemaakt. Je zag er korstmos dat deed denken aan blauw weefsel.”

In dit rijk geïllustreerde boek zijn 109 planten en bloemen uit dit schrijversuniversum verzameld. Jan Siebelink koos voor zijn unieke herbarium zelf de citaten, en hier en daar noteert hij nog een herinnering aan zijn vader tijdens diens werk. Deze notities zijn kleine juweeltjes die de lezer tot diep in de plantenkassen brengen.

Bezige Bij, februari 2018
ISBN 9789403104805, 304 pagina’s, gebonden € 24,99 | o.a. te koop bij bol.com

NBDe bloemen van Jan Siebelink bij de ‘Best Verzorgde Boeken van 2018’.

 

Knielen op een bed violen
met illustraties van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels

Het grootste succes van Jan Siebelink is natuurlijk ‘Knielen op een bed violen’, bekroond met de AKO Literatuurprijs 2005.

Vijf jaar geleden verscheen ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag een speciale uitgave met fragmenten uit
Knielen op een bed violen en tien daarop geïnspireerde houtsneden van beeldend kunstenaar Klaas Gubbels. Die beelden zijn opgenomen in deze integrale roman (de 58e druk!) en voor deze nieuwe editie maakte Klaas Gubbels ook een vijftiental nieuwe houtsneden. Een fraaie jubileumeditie.

Bezige Bij, februari 2018
ISBN 9789403104904, 480 pagina’s, paperback € 19,99 | o.a. te koop bij bol.com


> meer boeken van Jan Siebelink bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.