Twee autobiografische verhalen van W.G. van de Hulst

Next Post
Previous Post

vd-hulst-verhalen-2013W.G. van de Hulst
Herinnering & De jongen
twee teruggevonden verhalen

Salon Saffier, november 2013
softcover, 31 pagina’s
ISBN 9789080759589, verkoopprijs € 8,50

deel 7 in de reeks ‘De Utrechtse Boekhoudpers’, oplage 100 exemplaren, genummerd


Op 8 november 2013 werd in het stadhuis van Utrecht, tijdens de opening van een expositie rondom het leven en werk van kinderboekenschrijver en schoolmeester W.G. van de Hulst (expositie t/m 28 november), het eerste exemplaar van Herinnering & De jongen aangeboden aan Frits Lintmeijer, wethouder Cultuur.
Deze uitgave bevat twee teruggevonden en niet eerder gepubliceerde autobiografische verhalen van W.G. van de Hulst uit 1945 en 1962, voorzien van fascimile’s, brieven, illustraties en een uitgebreid nawoord.

Literatuurhistoricus Niels Bokhove kwam de verhalen op het spoor tijdens de voorbereiding voor het W.G. van de Hulst Festival dat dit najaar in Utrecht plaats vond.

De Utrechtse Boekhoudpers – In deze reeks, onder redactie van Niels Bokhove en Hans Heesen, verschijnen (her)uitgaven van teksten die op de een of andere manier met Utrecht te maken hebben.

Tot nu toe zijn vijf deeltjes verschenen: (1) Willem Kloos, Infernale impressies; (2) Geert van Istendael, Reizen in Utrecht; (3) Dionys Oortman, De Utrechtse Maliebaen; (4) Hans van Straten, Een laatste onderdak. Gedichten; (5) William D. Kuik & Ep Köster, Kruisiging in Utrecht. Onvoltooid beeld- en dichtproject. W.G. van de Hulst, Herinnering & De jongen – twee teruggevonden verhalen (7)

De reeks is verkrijgbaar bij Salon Saffier en eveneens bij het Utrechtse antiquariaat Hinderickx & Winderickx.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.