Turks fruit – nieuwe beeldroman van Dick Matena

Next Post
Previous Post

matena-wolkers-2016Jan Wolkers, Dick Matena
Turks fruit (strip)
beeldroman van Dick Matena

Meulenhoff, september 2016
192 pagina’s, 26 x 19 cm. (oblong)
> hardcover € 24,99 | bestel (nu voor € 10,-)

Opnieuw voegt tekenaar Dick Matena een deel toe aan de inmiddels omvangrijke serie ‘verstripte’ klassiekers.

Van Jan Wolkers tekende hij eerder al ‘Kort Amerikaans’ en nu komt Turks fruit uit.

Het klassieke meesterwerk van Jan Wolkers, Turks fruit, in stripvorm gegoten door Dick Matena, de meest veelzijdige en getalenteerde striptekenaar van Nederland (uitgever)

matena-turks-fruit-vb-2

Turks fruit is Jan Wolkers’ meest gelezen en meest vertaalde boek. Deze autobiografische roman verscheen in 1969, beleefde tientallen herdrukken en geldt thans als een klassiek meesterwerk. Het boek werd in 1972 verfilmd door Paul Verhoeven met Monique van der Ven en Rutger Hauer in de hoofdrollen.
In Turks fruit beschrijft Wolkers de heftige liefde van de jonge beeldhouwer Erik en zijn grote liefde Olga. Ze beleven een grandioze, romantische zomer en besluiten te trouwen, tegen de zin van Olga’s rijke ouders. Totdat Olga zich zeer vreemd begint te gedragen, abrupt breekt met Erik en terug naar haar ouders gaat.

>> Op 24 september 2016 gaat Dick Matena in gesprek met Onno Blom in verband met de verschijning van Turks fruit, het beeldverhaal. Het gesprek vindt plaats in het nieuwe museum Strips! in Rotterdam.

>> SPECIAL EDITION – Diezelfde middag (24 september) is in de winkel van het stripmuseum voor het eerst de gelimiteerde editie van het boek ‘Turks fruit, een beeldroman’ te koop. In een luxe cassette, met speciaal voorblad en een door Dick Matena gesigneerd en genummerd colofon. Bijgevoegd is één van de 172 originele tekeningen.

Deze bijzondere uitgave wordt gemaakt in een oplage van 172 stuks en zal voor de prijs van 172 euro in de reguliere verkoop worden aangeboden. Op 24 september heeft u de gelegenheid om de luxe cassette te kopen voor de speciale prijs van 155 euro.

==

zie ook…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.