‘Tot hier en niet verder’ – de laatste bundel van Adriaan Bontebal

Next Post
Previous Post

bontebal-cover-2012Adriaan Bontebal, 
Tot hier en niet verder
een leven in woorden
samenst. Theo Van Rijn en Sandra Salome

Uitgeverij LetterRijn, september 2012
paperback, 195 pagina’s
ISBN 9789081954303, van € 15,00 nu voor € 9,95
[bestel]

Op 11 februari 2012 is de Haagse schrijver en dichter Adriaan Bontebal, pseudoniem van Aad van Rijn, overleden. Hij is 59 jaar oud geworden. Adriaan Bontebal was een Haags fenomeen, maar hij kreeg in de jaren negentig ook landelijk steeds meer bekendheid door zijn rauwe straatpoëzie, zijn heel korte verhalen en zijn blog. Door een gruwelijk motorongeluk ging Bontebal sinds 1975 met een houten been door het leven, een gegeven waarover hijzelf de grootste grappen maakte.

De bundel ‘Tot hier en niet verder ~ een leven in woorden’ bevat gedichten en verhalen uit eerdere publicaties. Daarnaast staan er nooit eerder gepubliceerde verhalen en gedichten als mede enkele van zijn blogs in dit boekwerk. De bundel sluit af met het laatste blog dat de schrijver, op 10 februari 2012, heeft geschreven.

Ik vind z’n boekje ‘Een goot met uitzicht’ zo goed dat ik niet eens flauwe grappen ga maken over ’s schrijvers naam (al heb ik er een paar schitterende in m’n hoofd zitten). (Herman Brusselmans, Weg met de literatuur!, blz. 17)

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.