‘Topstukken uit de collectie van het Privaat Leesmuseum’ – over leesbeeldjes en leesplezier

Next Post
Previous Post

Ewoud Sanders (samenst.)
Topstukken uit de collectie van het Privaat Leesmuseum

Antiquariaat Digitalis, mei 2018
ISBN 9789089522047, 123 pagina’s
> paperback € 16,00 | o.a. te koop bij bol.com

Op 9 mei 2018 wordt bij Bijzondere Collecties in Amsterdam de tentoonstelling ‘Topstukken uit de collectie van het Privaat Leesmuseum’ geopend.

Het betreft een kleine tentoonstelling van leesbeeldjes uit de rijke collectie van het Privaat Leesmuseum, een privémuseum in het hart van Haarlem.

Tegelijk met de tentoonstelling wordt de museumcatalogus gepresenteerd, samengesteld door Ewoud Sanders. De catalogus bevat vijftig bijdragen van journalisten, schrijvers, dichters, boekhandelaren, bibliothecarissen, museumdirecteuren en cabaretiers – allemaal liefhebbers van lezen. Bij iedere bijdrage staat een foto van een leesbeeldje.

> Bekijk hier de eerste pagina’s en lees de inleiding van Ewoud Sanders.

Iedereen werkte belangeloos mee aan deze catalogus, waarvan de opbrengst is bestemd voor de Stichting Biblionef Nederland, die als doel heeft ‘Leesplezier voor kinderen wereldwijd’.

Het boek staat onder redactie van Ewoud Sanders, de vormgeving is van Nenke van Wermeskerken ; Lou Wolfs fotografeerde de leesbeeldjes en Heske Kannengieter en Jenny Mateboer verzorgden de eindredactie.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.