Tien titels genomineerd voor OPZIJ Literatuurprijs 2018

Next Post
Previous Post

1 juni 2018 | Voor de OPZIJ Literatuurprijs 2018 zijn tien titels genomineerd. De winnaar wordt 3 juli bekendgemaakt.

De tien titels werden geselecteerd uit een longlist van 33 boeken, die tot stand was gekomen na beoordeling van totaal 81 titels. Alle boeken zijn uitgekomen tussen 1 mei 2017 tot 30 april 2018.

>> klik op de titels voor meer informatie over de boeken

Op 3 juli a.s. zal de winnaar van de OPZIJ Literatuurprijs 2018 bekend worden gemaakt in het dubbeldikke zomernummer van OPZIJ, dat ook in het teken van deze prijs zal staan.

De OPZIJ Literatuurprijs is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt. In aanmerking komen titels die bijdragen aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen. Maar daarnaast moet de winnende titel ons ook hebben gegrepen vanwege de literaire kwaliteit en/of de impact op onze maatschappij.

In 2017 werd de prijs niet uitgereikt. De exploitatie van het maandblad Opzij ging in mei van dat jaar over van Veen Media naar Hans van Brussel, oud-uitgever van HP, HP/De Tijd en Openbaar Kunstbezit.

  • Opzij Literatuurprijs | site | wikipedia | berichten
    voor de beste roman van een Nederlandstalige schrijfster

update 2 juli 2018 – De winnaar van de OPZIJ literatuurprijs 2018 wordt op 3 juli bekend gemaakt in het filmmuseum EYE. De prijs bestaat dit jaar uit een halve bitcoin, met een waarde van ruim 2.500 euro, beschikbaar gesteld door Online beurs Bitmymoney.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.