Tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020

Next Post
Previous Post

4 juli 2020 | De longlist met tien genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020 is bekendgemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.

Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury de volgende tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2020:

>> klik op de titel voor meer informatie over het boek via bol.com

Jury – Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Annelien de Dijn, hoogleraar Politieke Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht; Piet Emmer, emeritus-hoogleraar in de geschiedenis van de Europese expansie; Jan de Hond, conservator Geschiedenis bij het Rijksmuseum; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Inge Schriemer, Conservator Ontwikkeling, Zingeving en Ontspanning bij het Nederlands Openlucht Museum.
Juryvoorzitter is dit jaar Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW.

Uitreiking – Op 20 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 25 oktober 2020 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2020 uitgereikt door juryvoorzitter Hans de Boer tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, VPRO en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en wordt traditiegetrouw eind oktober uitgereikt.

  • Libris Geschiedenis Prijs | site | wikipedia | berichten
    voor historische boeken die een algemeen publiek aanspreken
Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.