‘The Sistine Chapel Trilogy’ – een collector’s item van 22.000 dollar

Next Post
Previous Post

In de rubriek ‘Groot & Duur’ signaleren we een magnifieke uitgave over de Sixtijnse Kapel [wikipedia], onderdeel van de Vaticaanse Musea en vooral beroemd door de fresco’s van Michelangelo.

Deze uitgave van Callaway Arts and Entertainment omvat drie delen met in totaal 822 pagina’s. De afmeting is 61 x 43. cm met een gewicht van 34 kg.

Om het ultieme boek van deze meesterwerken te maken, maakte een team van fotografen meer dan 270.000 digitale beelden in de loop van 67 opeenvolgende nachten, terwijl de Sixtijnse Kapel gesloten was voor het publiek. Met behulp van een 33 meter hoge steiger en installatie om elke centimeter van de kapel vast te leggen in gigapixel digitale fotografie, gebruikte het team beeldverwerkingssoftware om alle 270.000 afzonderlijke frames naadloos samen te voegen.

Deze uitgave biedt ultramoderne kleurnauwkeurigheid en afdrukgetrouwheid, in kleur afgestemd op de werkelijke fresco’s, waardoor de meesterwerken van Michelangelo, Botticelli, Perugino en andere kunstenaars uit de Renaissance nu in detail en 1:1 zijn te bewonderen.

Er worden wereldwijd 1.999 exemplaren van dit boek gepubliceerd, met slechts 600 sets in het Engels, en er zal nooit een herdruk komen. Elk boek kost $ 22.000 (inclusief verzend- en administratiekosten). En kan worden besteld via de Callaway-website.

Een bijbehorende perspex standaard is te koop voor 1400 dollar.

Een beter betaalbare uitgave, gebaseerd op dezelfde ‘gigapixel’ fotoserie, is The Sistine Chapel van Antonio Paolucci (directeur van de Vaticaanse Musea).
Een uitgave van Scripta Maneant.

The images in this volume are the result of the photo shoot carried out in the Sistine Chapel between December 2015 and January 2016. New technologies have made it possible to achieve spectacular results, ensuring a more faithful and accurate reproduction of the Sistine masterpieces. The use of innovative Gigapixel technology has allowed achievements in life-size reproductions of the frescoes and an until now unpublished reading of the entire decoration of the Sistine, restoring its clarity and original colour. Text in English and Italian.

>> o.a. verkrijgbaar bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.