Tentoonstelling en boek over het unieke tijdschrift ‘Wendingen’

Next Post
Previous Post

3 februari 2018 | In januari 1918 begon het Amsterdamse kunstgenootschap Architectura et Amicitia met de publicatie van een nieuw tijdschrift: Wendingen.

Wendingen bood een forum aan architecten en kunstenaars van diverse disciplines, die actuele kwesties aan de orde wilden stellen. Bij elke uitgave kreeg een andere kunstenaar de opdracht om het omslag te ontwerpen. Drijvende kracht achter dit project was architect Hendrik Wijdeveld. Ook was hij de vormgever en, tot aan zijn vertrek in 1925, de hoofdredacteur van het blad.

In totaal verschenen van Wendingen 116 afleveringen. Zij schetsen een beeld van het Nederlandse kunst- en architectuurlandschap van de jaren twintig van de vorige eeuw.

Tentoonstelling – Al deze afleveringen worden van 3 februari tot 21 mei 2018 getoond in Museum Flehite te Amersfoort. Tevens toont de expositie in Flehite een selectie architectuurtekeningen, beeldhouwwerken, schilderijen, affiches, objecten en meubels, die in Wendingen aan bod kwamen en die nog steeds tot de verbeelding spreken.

Boek – Bij deze tentoonstelling verschijnt een boek waarin ook alle 116 omslagen van het tijdschrift Wendingen staan afgebeeld, voorzien van uitvoerige toelichting.

Cees W. de Jong, Alston W. Purvis
Wendingen
Kunst, bouwkunst en vormgeving, 1918-1932
AUP, februari 2018
ISBN 9789462985445, 176 pagina’s
> hardcover € 24,99 | nu voor € 9,90

> meer info over dit boek bij bol.com >

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.