Steinz – Gids voor de wereldliteratuur

Next Post
Previous Post

steinz-gids-2015Pieter Steinz
Steinz
Gids voor de wereldliteratuur

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, februari 2015
paperback met flappen, 464 pagina’s
ISBN 9789046818107, verkoopprijs € 34,95 | bestel

Pieter Steinz (1963-2016) studeerde geschiedenis en Engels in Amsterdam. Hij werkte meer dan twintig jaar als kunst- en boekenredacteur bij NRC Handelsblad en was sinds 2012 directeur van het Nederlands Letterenfonds tot hij terugtrad wegens ALS.

Op 19 februari 2015 wordt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam zijn nieuwst boek Steinz – Gids voor de wereldliteratuur feestelijk gepresenteerd.

Wat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood? Steinz gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen, aan de hand van:

  • 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor boeken in een vergelijkbare stijl of over hetzelfde onderwerp
  • 52 boekwebben, literaire schema’s rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen
  • 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Wolf Hall en van Advocaat van de hanen tot Der Zauberberg
  • 26 ‘one-book-wonders’, auteurs die beroemd zijn om één briljant boek
  • 26 lijstjes met elk 13 boeken over één onderwerp
  • 52 landkaarten die laten zien waar de meesterwerken uit de wereldliteratuur zich afspelen ideaal voor ‘lezen op locatie’ 

Steinz gids voor de wereldliteratuur, is een samenvoeging, volledige bewerking en actualisering van de succesboeken Lezen &cetera (2003) en Lezen op locatie (2004), is een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten. Een schat aan informatie en dwarsverbanden.

televisie – di 17 februari 2015 besteed De Wereld Draait Door aandacht aan de verschijning van Steinz – Gids voor de wereldliteratuur. Mede-auteur Jet Steinz komt vertellen over dit boek en Pieter Steinz heeft als gast-eindredacteur de onderwerpen en de invulling van deze speciale uitzending bedacht.

boekpresentatie – 19 februari 2015 wordt Steinz – Gids voor de wereldliteratuur gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.