SHV Jubileumboek van Irma Boom te koop op veiling fotoboeken

Next Post
Previous Post

14 oktober 2014 – Buitenkans voor de bewonderaars/verzamelaars van het werk van vormgeefster Irma Boom. Op 22 oktober is er bij veilinghuis Botterweg Auctions een verkoop van foto’s en fotoboeken, en daartussen duikt het beroemde jubileumboek van de SHV op.shv-1

Het duurste jubileumboek dat ooit is verschenen. Vormgeefster Irma Boom en kunsthistoricus Johan Pijnappel kregen van Paul Fentener van Vlissingen (1941-2006) de opdracht om ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Steenkolen Handels-Vereeniging (SHV) een boek te maken dat aansloot bij het motto van dit familiebedrijf: ‘Look for the unusual’. Ze werkten ruim vijf jaar aan dit jubileumboek, dat uiteindelijk zo’n 1,3 miljoen euro kostte.

Het betreft kavelnummer 1220 en als richtprijs gaat men uit van € 1800 – € 2500.

kavel-1210Collectie Het Nederlandse Fotoboek

Kavel 1210 is het duurste object van de veiling, met een richtprijs van € 55.000 – € 60.000.

Het gaat om een collectie van ruim 170 Nederlandse fotoboeken die alle afgebeeld staan in Het Nederlandse fotoboek van Frits Gierstberg en Rik Suermondt (zie elders bij BoB), in een speciaal hiervoor ontworpen boekenkast.

Online veiling – Het bijzondere is dat iedereen vanachter de computer thuis kan meebieden op deze veiling. Kijkdagen zijn er op zaterdag 18 oktober en zondag 19 oktober, telkens van 10.00 uur tot 17.00 uur.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.