‘Schrijver in New York’ van Abdelkader Benali is het ‘Literaire Juweeltje’ van september 2013

Next Post
Previous Post

benali-juweel-2013Abdelkader Benali
Schrijver in New York

B for Books, september 2013
Hardcover, 64 pagina’s, 15 x 10 cm
ISBN 9789085163398, verkoopprijs € 1,50

[o.a. te koop bij bol.com] > zie opmerking onderaan

In de populaire serie ‘Literaire Juweeltjes’ is gedurende de maand september dit boekje van Abdelkader Benali te koop. Benali schreef het verhaal ‘Schrijver in New York’ speciaal voor deze serie.

Schrijver in New York: in dit Literaire Juweel van Abdelkader Benali kan Oscar Braun, de Nederlandse schrijver (van culinaire krantenartikelen én van literaire verhalen) zijn depressieve vrouw voor korte tijd ontlopen door in te gaan op een uitnodiging van een literair festival in New York. Hij ontmoet er schrijvers uit allerlei landen, zoals de immens populaire en succesvolle Oostenrijkse auteur Rudolf Schinkel en een Chileense schrijver. Benali schetst een vermakelijk beeld van het literaire leven in New York: “Lang leve de chaos, lang leve de eenzaamheid, lang leve New York.”

De ‘Literaire Juweeltjes‘ zijn al sinds 2006 een begrip. De kleine boekjes verschijnen maandelijks met een nieuw literair verhaal van een bekende Nederlands auteur. Oorspronkelijk alleen bij de Bruna winkels te koop voor 1 euro.  Vanaf 2012 kunnen ook andere boekhandels de boekjes verkopen. Van de bijna 100 titels zijn meer dan 2.000.000 exemplaren over de toonbank gegaan. Ook in 2014 wordt de serie voortgezet.

AKO-juweeltjeVerkoop via internetwinkels

De boekjes worden aan de boekhandel geleverd in sets van 10 exemplaren per titel. Door de geautomatiseerde systemen bij de intenetshops worden de Juweeltjes aan particulieren ook per 10 aangeboden, voor € 15,00.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.