Rokus Hofstede wint Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2021

Next Post
Previous Post


Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2021 toe aan Rokus Hofstede voor zijn vertalingen uit het Frans. Aan de prijs is een bedrag van 35.000 euro verbonden.

De jury noemt zijn oeuvre ‘een indrukwekkende prestatie van zeer hoge klasse’.

De uitreiking van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs vindt in de eerste helft van het komend jaar plaats. Meer informatie daarover volgt.

Rokus Hofstede (Hengelo, 1959) bracht een groot deel van zijn jeugd in Zwitserland en België door. Hij studeerde sociale geografie, culturele antropologie en legde zich vanaf 1990 toe op het vertalen van Franse literatuur. Hofstede’s oeuvre omvat bijna vijftig titels, waaronder Roemloze levens van Pierre Michon en het onlangs verschenen De jaren van Annie Ernaux.

Hij vertaalde verder literaire werken van onder anderen Emil Cioran, Georges Perec, Charles- Ferdinand Ramuz en George Simenon, naast non-fictie boeken van Roland Barthes, Pierre Bourdieu en Bruno Latour. [ zie ook wikipedia]

Jury – De jury van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs 2021 bestaat uit Maarten Asscher (voorzitter), Henri Bloemen, Eric Metz, Hilde Pach, Marjolein van Tooren en Marjoleine de Vos.

  • Martinus Nijhoff Vertaalprijs | site | wikipedia | berichten
    voor een vertaler die vertaalt in het Nederlands en eens in de vijf jaar voor een vertaler uit het Nederlands

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.