Rob van Gennep, uitgever van links Nederland

Next Post
Previous Post

wal-gennep-2016Geke van der Wal
Rob van Gennep
uitgever van links Nederland

Uitgeverij Atlas Contact, augustus 2016
Paperback, 304 pagina’s
ISBN 9789045030555, verkoopprijs € 24,99
> bestel  paperback 

Rob van Gennep. Uitgever van links Nederland is een meeslepend verhaal over links Nederland en het kleurrijke levensverhaal van een markante uitgever.

Rob van Gennep was de stuwende kracht en het gezicht van de uitgeverij die decennialang, in de woelige, revolutionaire jaren zestig en zeventig, links van lectuur voorzag. De man die de chique uitgeverij van Boutens en Leopold omtoverde tot hét actiecentrum, waar bijvoorbeeld het Dagboek van Che Guevara verscheen. Van Gennep combineerde een feilloos gevoel voor de tijdgeest met een praktisch koopmansinstinct: uitgever van kookboeken naast pamfletten als Tien over rood.

Een krachtige persoonlijkheid, geliefd en gevreesd. Een charmeur, die mensen hardvochtig kon afserveren. Altijd casual gekleed, en tegelijkertijd die zweem van radical chic. Geke van der Wal schetst de Wassenaarse jeugd van een beau garçon, de verbanning uit het ouderlijk huis, zijn verlangen naar een artistiek leven, zijn samenwerking met Johan Polak, de symbiotische relatie met compagnon Jaap Jansen en zijn vrije liefdesleven. (uitgever)

Boekpresentatie – Ter ere van het uitkomen van zijn biografie gaat Maarten Asscher in gesprek met biografe Geke van der Wal. | 13 september 2016 | Spui25, Amsterdam

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.