Rinske Hillen wint met ‘Houtrot’ de ANV Debutantenprijs 2018

Next Post
Previous Post

1 juli 2018 | Vanmiddag werd in het Dordrechts Museum de winnaar van de ANV Debutantenprijs bekendgemaakt. Rinske Hillen won met ‘Houtrot’ de prijs van 7.500 euro.

Onder de oppervlakte woekert het nodige, in Houtrot van Rinske Hillen. Duistere familiegeheimen, schuldgevoelens, een onvervulde kinderwens, maar ook: schimmel in de fundering van het familiare erfgoed, een monumentaal pand aan de Keizersgracht. Het ligt eigenaar Bram Wenksterman als een steen op de maag. Geld voor renovatie is er niet, althans, niet zonder geheime kamers te openen.

Houtrot is het even groteske als fijngevoelige drama over een man omringd door verdrietige vrouwen in een grachtenpand dat zich uiteindelijk tot het ware hoofdpersonage ontpopt. (jury)

Rinske Hillen (1975) werd geboren in Rotterdam. Ze studeerde filosofie in Cambridge en Amsterdam en rechten in Utrecht. Houtrot is haar debuut. Begin 2019 verschijnt haar volgende roman ‘Mannenmaal’.

De winnaar werd bepaald door honderden Kernjuryleden die zich hadden aangemeld om de drie genomineerde debuten te lezen en te beoordelen.

De drie genomineerde titels waren :

> klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.