Prachtige uitgave met alle verhalen van Maarten Biesheuvel

Next Post
Previous Post

biesheuvel-verzameld-2008Maarten Biesheuvel
Verzameld werk

Uitgeverij G.A. van Oorschot, mei 2008

gebonden, 3 delen in cassette, 2760 pagina’s
ISBN 9789028240902, verkoopprijs € 125,00 > € 99,95

o.a. te koop bij bol.com >>

J.M.A. Biesheuvel publiceerde tussen 1973 en 2004 zo’n twintig bundels met verhalen. In het Verzameld werk zijn al deze bundels opgenomen, van In de bovenkooi tot Oude geschiedenis van Pa die leefde als een dier want hij schaamde zich nergens voor en hij was erg practisch.
Dit geheel is aangevuld met een nawoord van Biesheuvel-kenner Onno Blom dat een prachtig beeld geeft van de schrijver, zijn werk en zijn leven. Voorts is opgenomen een uitgebreide bibliografie door Louis Heij en Pim van Putten**, een verantwoording en een register op alle verhalen. Het Verzameld werk staat onder redactie van Frans Blom en Mirjam van Hengel, bijgestaan door Barber van de Pol, Nelleke van Maaren en Biesheuvels eerste uitgever Laurens van Krevelen.

Naast de reguliere handelsuitgave werden 25 sets gebonden in leer, die werden genummerd en door de schrijver gesigneerd onder het colofon van elk van de drie delen. Van deze speciale uitgave zijn bij uitgeverij Van Oorschot nog enkele sets beschikbaar voor € 900,- per set.

** zie ook de website ‘JMA Biesheuvel Bibliografie’ van Louis Heij en Pim van Putten

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.