Om het succes van Stoner te vieren komt er een luxe, gebonden editie

Next Post
Previous Post

williamsstoner-luxe-2013John Williams
Stoner (luxe editie)

Lebowski Publishers, september 2013
gebonden, leeslint, 320 pagina’s
ISBN 9789048818723, verkoopprijs € 24,95

[o.a. te koop bij bol.com]

Stoner, de ‘herontdekte’ roman van John Williams is een van de toppers van 2013. Al ruim 20 weken in de top tien en meer dan 130.000 exemplaren verkocht.

Om dit te vieren komt er na de zomervakantie een een speciale luxe editie, gebonden, met leeslint en de zwart linnen band bedrukt met het coverbeeld in zilver.

‘Een perfecte roman, zo prachtig verteld, zo schitterend geschreven en zo hartverscheurend dat hij je de adem beneemt’ The New York Times

William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde – en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.