No two persons ever read the same book – Quotes on Books, Reading and Writing

Next Post
Previous Post

book-quotes-2015Bart Van Aken (samenst.) en Gert Dooreman (vormgeving)
No two persons ever read the same book
Quotes on Books, Reading and Writing

Uitgeverij Luster, oktober 2015
Hardcover, 208 pagina’s
ISBN 9789460581519, verkoopprijs € 19,95 | bestel

100 citaten over lezen, boeken en schrijven in een unieke typografische vormgeving van Dooreman.

Bibliofiel Bart Van Aken (eigenaar van Boekhandel Paard van Troje in Gent en Boekverkoper van het Jaar in 2013) verzamelt al jarenlang citaten die met lezen te maken hebben. Dit boek bevat een selectie. Met liefdesverklaringen aan het boek zoals “Reading is that fruitful miracle of communication in the midst of solitude” (Marcel Proust), verrassende uitspraken zoals “Outside of a dog, a book is a man’s best friend. Inside of a dog it’s too dark to read” (Groucho Marx), en wijsheden zoals “We can destroy what we have written, but we can not unwrite it” (Anthony Burgess).

quotes-spread-2a

Elk citaat wordt gepresenteerd in een unieke vormgeving van Dooreman, met telkens een aangepast lettertype of bijzondere lettervormen. Elke quote wordt afgebeeld in het Engels en, indien van toepassing, in de originele taal, en ook kort toegelicht (auteur, context). Een origineel hebbeding voor bibliofielen, designers, lezers, schrijvers en estheten.

quotes-spread-3a

Dooreman studeerde Vrije Grafiek aan het Sint-Lucasinstituut in Gent. Hij begon als illustrator maar verlegde het zwaartepunt van zijn activiteiten naar typografie en vormgeving. Hij is de vaste vormgever van Tom Lanoye en hij werkt als afficheontwerper voor verschillende theaterhuizen en als vormgever en typograaf voor ongeveer alle grote uitgeverijen in Vlaanderen en Nederland. Dooreman werd meermaals bekroond, onder andere met de Henry Van de Velde Award voor zijn loop- baan. Hij maakt ook muziek.

quotes-spread-1a

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.