Nieuwe uitgave van het verzameld werk van M. Vasalis – poëzie & proza

Next Post
Previous Post

Vasalis (1909‒1998) is een van de meest gelezen  en geliefde dichters van Nederland. Van Oorschot brengt een nieuwe uitgave met al haar dichtwerk, nu aangevuld met prachtig proza.

 

M. Vasalis
Verzameld werk
Poëzie en proza

Van Oorschot, september 2020
ISBN 9789028220133,
gebonden, met stofomslag en leeslint,
320 pagina’s, € 39,50

<< o.a. te koop via bol.com >>

Bij het 75-jarig jubileum van Uitgeverij Van Oorschot kan één naam niet ontbreken: M. Vasalis. Sinds in 1954 de bundel Vergezichten en gezichten bij de uitgeverij verscheen, is het werk van Vasalis nooit meer uit druk geweest.

Deze uitgave van het verzameld werk is voor de gelegenheid extra bijzonder. Niet alleen alle verzamelde gedichten zijn erin opgenomen, maar ook nog een ferme keuze uit het onverzameld proza – en ‘Fragmenten uit een journaal’, ‘Kinderen’ en meer. Aansprekend, kwalitatief hoogstaand materiaal van een van de grootste Nederlandse dichters van de twintigste eeuw.

Met deze verzameling van al haar dichtwerk aangevuld met prachtig proza krijgt Vasalis de plek die zij verdient: in een schitterend vormgegeven en hoogwaardig gedrukte editie.

Vasalis (1909‒1998) is een van de meest gelezen en geliefde dichters van Nederland. Zij debuteerde in 1940 met de novelle Onweer en publiceerde bij leven drie dichtbundels. Haar oeuvre werd bekroond met de Constantijn Huygensprijs en de P. C. Hooftprijs.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.