Nieuwe jury’s voor Gouden Strop en Schaduwprijs

Next Post
Previous Post

12 december 2016 | De Gouden Strop en de Schaduwprijs zijn de prijzen die aan het begin van de Spannende Boeken Weken worden uitgereikt voor het beste spannende boek en het beste thrillerdebuut. Voor 2017 zijn voor beide prijzen nieuwe jury’s benoemd.

GOUDEN STROP – De Gouden Strop jury bestaat uit juryvoorzitter Huub Stapel, Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids), Marian van Leth (directeur BiblioNu Venray/Horst), Erik de Vries (recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Soraya Vink (thrillerredacteur en recensent bij hebban.nl).

  • Gouden Stropsite | wikipedia | berichten
    voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek

SCHADUWPRIJS – De nieuwe jury van de Schaduwprijs bestaat uit Peter Römer (auteur en nieuwe voorzitter GNM), John Brosens (auteur, GNM bestuur), Isa Maron (auteur, GNM bestuur), Linda Jansma (auteur, GNM lid) en Marian Lerchbaumer (Bibliotheek Kennemerwaard).

Beide prijzen zijn een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM) en worden aan het begin van de Spannende Boeken Weken campagne uitgereikt.

  • Schaduwprijssite | wikipedia | berichten
    voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut

 

Spannende Boeken Weken – Vrijdag 9 juni start de campagne Spannende Boeken Weken (voorheen Maand van het Spannende Boek). De Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer schrijft het Geschenkboek dat gedurende de campagne (tot en met zondag 25 juni) door de boekhandel cadeau gedaan wordt aan haar klanten bij besteding van
€ 12,50,- aan Nederlandstalige boeken.

UPDATE 01 maart 2017 – Acteur Huub Stapel stopt als juryvoorzitter voor De Gouden Strop. Tv-presentatrice Anniko van Santen (Opsporing Verzocht) neemt het van hem over.

Stapel is niet alleen erg druk met zijn eigenlijke werk, maar hij ondervindt ook nog steeds veel last van een gescheurde pees in zijn been.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.